Provozovatelé restauračních a jiných stravovacích zařízení mají k dispozici sérii krátkých videoprůvodců, jež jsou zaměřeny na dodržování správné hygienické praxe. Videa jsou z produkce Britského úřadu pro bezpečnost potravin (FSA).

Hlavní témata videoprůvodců:

  • účinné mytí rukou,
  • správné chlazení potravin,
  • ověřování důkladného tepelného zpracování potravin,
  • efektivní čištění,
  • jak postupovat, je-li zaměstnanec v práci nemocný,
  • jak zamezit výskytu škůdců v provozu.

Videa naleznete zde: http://www.youtube.com/watch?v=2l1BwnwDESc&feature=player_embedded&list=PL43290765924EDEAE

Průvodní slovo je sice v angličtině, ale videa jsou natolik názorná, že znalost angličtiny není vůbec nutná.Série nafilmovanch průvodců Britského úřadu pro bezpečnost potravin má upozornit na hlavní zásady dodržování hygienických pravidel ve stravovacích zařízeních.