Nejen prací živ je člověk, někdy je také potřeba získat nové informace, potkat se s kolegy a také se seznámit s kolegy novými.
Ve čtvrtek 15.11. jsem proto vyrazila prvním ranním vlakem do Českých Budějovic, kde se konal seminář a workshop na téma “Regionální, sezónní, bio a čerstvé potraviny ve veřejném stravování”. Hlavními přednášejícími byli pan profesor Jan Moudrý ze Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity a paní Bc. Anna Packová ze Státního zdravotního ústavu v Brně. Obzvlášť na paní Packovou jsem se velmi těšila a její přednáška mne opravdu nezklamala. Je příjemné zjistit, že je i někdo jiný do školního stravování podobně “zapálený”. Seminář se konal ve cvičné kuchyni ZŠ Emy Destinové a po přednášce účastnice vyráběly pestré pomazánky.
Třešničkou na dortu bylo překvapení od organizátorky celé akce paní Johany Fuxové z Magistrátu Českých Budějovic. Každý účastník semináře dostal zcela novou publikaci “Kuchařka našich kuchařek”.Jedná se o velmi povedené dílo (kalendář), které uvádí vždy jeden oblíbený recept od české nebo rakouské jídelny na každý týden. Paní Fuxová mi poskytla kalendář v elektronické formě a z odkazu na konci stránky je volně ke stažení.
Atmosféru celé akce můžete nasát při prohlížení fotogalerie.
MUDr. Tillmannová