Nabízíme Vám proškolení personálu v oblasti hygienického minima, správné výrobní a hygienické praxe a také v oblasti HACCP

Školení je možné kombinovat.


Školení hygienického minima je zaměřeno na povinné oblasti, které jsou definovány jako znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví vyhláškou č. 490/2000 Sb.:

  1. Požadavky na zdravotní stav osob vykonávajících činnosti epidemiologicky závažné
  2. Zásady osobní hygieny při práci
  3. Zásady hygienicky nezávadného čištění a dezinfekce
  4. Technologie výroby, hygienicky nezávadný režim přepravy, skladování a uvádění do oběhu epidemiologicky rizikových výrobků
  5. Alimentární nákazy a otravy z potravin
  6. Speciální hygienická problematika (HACCP – záznamy, nápravná opatření, ověřování...)

Školení HACCP je zaměřeno na nezbytné předpoklady k zavedení a udržování systému HACCP a jeho obsahem je následující :

  1. Hygienické požadavky na provozovnu
  2. Hygienické požadavky na přípravu a výrobu pokrmů
  3. Hygienické požadavky na uvádění pokrmů do oběhu
  4. Hygienické požadavky na pracovníky
  5. Zásady osobní hygieny
  6. Zásady provozní hygieny
  7. HACCP

Smysl systému HACCP

  • Analýza nebezpečí, její správné provedení, posouzení závažnosti rizik
  • Principy stanovení kritických bodů
  • Příklady kritických bodů
  • Metody sledování kritických bodů
  • Nápravná opatření
  • Vedení záznamů v kritických bodech
  • Vedení dokumentace
  • Ověřování systému HACCP (v kritických bodech, plánu HACCP, systému HACCP)

Objednejte zde