Seminář „Evidence spotřebního koše potravin“

Ve středu 30.1. jsem byla pozvaná do mým oblíbených Českých Budějovic, abych zde vedla seminář na téma „Evidence spotřebního koše potravin“. Seminář pořádal Odbor školství a tělovýchovy Magistrátu Českých Budějovic zastoupený paní Johanou Fuxovou. Semináře se účastnily prakticky všechny/všichni vedoucí školních jídelen z Budějovic a blízkého okolí.

Kategorie: Blog

Máslo do mrazáku: je to chyba?

Můžeme dávat máslo do mrazáku, třeba když je zrovna k mání za výhodnou cenu? A jak poznáme, že ho tam uchovával výrobce? Problém totiž nastává, pokud zmrazíme už jednou (či vícekrát) zmrazené a zase rozmrazené máslo.

Kategorie: Zprávy Potraviny

Dnešní pšenice je přešlechtěná. Netradiční mouky nabízejí více

Mouka je nejčastěji využívanou surovinou v našich kuchyních. Přitom v podobě, v jaké ji známe dnes, na ní už není nic moc zdravého. Naopak bývá spojována s mnoha zdravotními neduhy. Problém je zejména v tom, že ji konzumujeme ve velkém množství. Proč tedy nezkusit zdravější a mnohdy i chutnější alternativy?

Kategorie: Zprávy Potraviny

Zajímavý seminář v Českých Budějovicích

Nejen prací živ je člověk, někdy je také potřeba získat nové informace, potkat se s kolegy a také se  seznámit s kolegy novými. 

Ve čtvrtek 15.11. jsem proto vyrazila prvním ranním vlakem do Českých Budějovic, kde se konal seminář a workshop na téma “Regionální, sezónní, bio a čerstvé potraviny ve veřejném stravování”. Hlavními přednášejícími byli pan profesor Jan Moudrý ze Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity a paní Bc. Anna Packová ze Státního zdravotního ústavu v Brně.

Kategorie: Blog

Hodnocení jídelníčků

Nabízím vám objektivní zhodnocení kvality vašich jídelníčků:

  • jak je plněn spotřební koš potravin
  • cena od 1250 Kč - 2500 Kč (dle složitosti)
  • plnění Nutričních doporučení Ministerstva zdravotnictví

Výstupem hodnocení je vždy návrh opatření.

Kategorie: Nabídka

Školení a hygienické konzultace

Nabízíme Vám proškolení personálu v oblasti hygienického minima, správné výrobní a hygienické praxe a také v oblasti HACCP.

  • možnost školení přímo v provozu
  • od 300 Kč za osobu
  • při vyšším počtu účastníků výrazné slevy

Kategorie: Nabídka

ARCUS - evidence stravování

Jste mateřská, základní nebo střední škola, dětský domov nebo či mládeže s vlastní jídelnou? Potřebujete evidovat sklady, normovat, sledovat stravné a spotřební koš?

  • program ARCUS od 6500 Kč (dle zakoupených modulů)
  • cena je konečná - neplatí se žádné roční udržovací poplatky
  • vzdálená podpora v případě problémů 
  • běží na všech verzích Windows

Kategorie: Nabídka

HACCP - zavedení, audity

Jste školní jídelna, závodní jídelna, restaurace, penzion, cukrárna, pekárna, výrobna lahůdek nebo podobná malá provozovna?

  • přijedu přímo do Vaší provozovny - po celé republice
  • zavedení od 3500 Kč
  • audity od 2000 Kč
  • ceny závisí na složitosti provozu

Kategorie: Nabídka

MUDr. Stanislava Tillmannová

Více než 20 let se zabývám problematikou veřejného stravování a potravinářských provozů.

Moje práce mě baví. Mám ráda právě tu pestrost problémů. Jeden den se věnuji problematice chladnoucích pokrmů při rozvozu, druhý den pomáhám vedoucím stravování v mateřské škole vyřešit, jak “dostat” do dětí 300 ml mléka denně a týden zakončím školením hygienického minima zaměstnanců v pekárně. 

K tomu řeším každý den několik telefonických dotazů, od vypnutého Caps-Locku až po zaslání auditu, který někdo někam založil a právě teď ho chce vidět hygienická kontrola.

Kategorie: About